Ovim opštim uslovima kupovine propisani su svi koraci u procesu kupovine, od naručivanja do isporuke i eventualnih reklamacija ili povraćaja sredstava.

IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja će se izvršiti u srpskoj valuti – dinar (RSD). Zaduženje Vašeg računa kreditne kartice biće putem konverzije cene u evro (EUR), odnosno američki dolar (USD) u dinar prema trenutnom kursu Narodne Banke Srbije. Prilikom naplate sa Vaše kreditne kartice, isti iznos pretvara se u Vašu valutu prema deviznom kursu Udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat toga postoji mogućnost male razlike od prvobitne cene navedene na našoj web stranici.

All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

POREZ NA DODATNU VREDNOST (PDV)

BIZNET DOO je u sistemu PDV-a. Sve cene na sajtu prikazane su sa uračunatim PDV-om. Prilikom naručivanja, u Vašoj korpi biće prikazana ukupna cena, cena bez PDV-a i iznos PDV-a. Plaćanje podrazumeva ukupan iznos sa PDV-om.

Plaćanje je isključivo u dinarima (RSD).

DOSTAVA NARUČENIH PROIZVODA

Naručene proizvode možete lično preuzeti u našem prodajnom objektu Beograd, Golubačka 1 (vidi mapu) ili dobiti na adresu koju navedete pri naručivanju. Slanje na određenu adresu vršimo kurirskom službom POST EXPRES.

Za narudžbine na teritoriji Republike Srbije, dostava je besplatnaDostavu vršimo i na teritoriji Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Kod izbora plaćanja POUZEĆEM, JP Pošta Srbije pruža i naplaćuje uslugu prenosa novca u skladu sa njihovim cenovnikom. Detaljnije o načinu isporuke pogledajte na stranici Način isporuke.

PRODAJA NA DALJINU

Poručivanjem na sajtu BizNet.rs  i odabirom isporuke na željenu adresu se saglašavate sa Opštim uslovima kupovine u kojima Vam se predočava Vaše pravo na odustanak  od Ugovora na daljinu u roku od 14 dana od prijema robe. Prilikom poručivanja Vam predajemo elektronsku Izjavu o odustanku od ugovora na daljinu, koju možete elektronski popuniti i dostaviti.

U slučaju odustanka od kupovine na daljinu, kupac je dužan da o svom trošku organizuje vraćanje kupljene robe.

Kupac je odgovoran za umanjenje vrednosti robe ili oštećenja koja mogu nastati kao posledica neadekvatnog i nesavesnog rukovanja robom, odnosno načina koji prevazilaze ono što je potrebno da bi se ustanovila priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Kupac je obavezan da proizvod vratiti neoštećen i u neoštećenoj originalnoj ambalaži, sa svom pripadajućom dokumentacijom koja se nalazi u originalnom pakovanju i u istom stanju u kakvom je i isporučen, bez ikakvih mehaničkih ili bilo kakvih drugih oštećenja.

Kupac nema pravo da odustane od ugovora na daljinu u slučaju:

  1. Isporuke robe ili pružanja usluga čija cena zavisi od promena na finansijskom tržištu na koje Prodavac ne može da utiče i koje mogu nastati u toku roka za odustanak
  2. Isporuke robe proizvedene prema posebnim zahtevima Kupca ili jasno personalizovane
  3. Isporuke zapečaćene robe, zapečaćenih audio, video zapisa ili računarskog softvera, koji su otpečaćeni nakon isporuke
  4. Isporuke robe koja se, nakon isporuke, zbog svoje prirode neodvojivo meša sa drugom robom
  5. isporuke digitalnog sadržaja koji nije isporučen na trajnom nosaču zapisa ako je izvršenje započelo posle prethodne izričite saglasnosti Kupca i njegove potvrde da zna da na taj način gubi pravo na odustanak od ugovora

POLITIKA REKLAMACIJA

Politikom reklamacija propisani su uslovi za ostvarivanje prava na reklamacije, postupak u slučaju reklamacije, kao i način prijave i rešavanja reklamacije. Detaljno o politici reklamacija pročitajte na stranici Uslovi korišćenja.

U slučaju opravdane reklamacije, BIZNET DOO će korisniku izvršiti zamenu robe odgovarajućom ili povraćaj sredstava (po izboru kupca).

ZAŠTITA PRIVATNOSTI KORISNIKA

U ime BIZNET DOO – web prodajnog mesta www.biznet.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni BIZNET DOO (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

POVRAĆAJ SREDSTAVA

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, BIZNET DOO – web prodajno mesto www.biznet.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

RAČUN

Prema mišljenju Ministarstva Finansija br. 430-00-208/2011-04 od 29.4.2011. god, Pravno lice koje obavlja prodaju posredstvom pošte ili interneta nije dužno da promet ostvaren ovim putem evidentira na fiskalnoj kasi.